KURKIME BIM KARTU
Koja kojon su BIM startuoliais ir profesionalais,
pagal Jūsų verslo poreikius ir finansines galimybes.
April 14, 2009 by Inga Ibėnienė, žurnalistė
Projektavimo įmonė „Evikta“ užsiima architektūriniu, konstrukciniu ir inžineriniu projektavimu. Jau daug metų įmonės projektuotojai dirba su kompanijos „Autodesk“ produkcija. Pradžioje jie įsisavino programas „AutoCAD“, tačiau projektams sudėtingėjant prisireikė ir specializuotos konstrukcijų projektavimo programinės įrangos. Tad šiuo metu įmonės projektuotojai savo darbe sėkmingai naudoja programas „Autodesk Robot Structural Analysis Professional“ (ARSA PRO), „Autodesk Structure Analysis“ ir „Revit Structure Suite“.
 

Kaune veikianti projektavimo įmonė „Evikta“ jau 15 metų užsiima architektūriniu, konstrukciniu ir inžineriniu  projektavimu. Įmonės specializacija – vandentvarkos objektų projektavimas ir vandens įrenginių statyba.

„Evikta", kaip šį pavadinimą iššifravo jos direktorius Vidmantas Rutkauskas, reiškia ekologiją, vandentiekį ir kanalizaciją, technologijas, automatiką. Įmonė iš tiesų sėkmingai dirba visose šiose srityse, naudodamasi naujausiais moksliniais išradimais bei pažangiausiomis statybos bei projektavimo technologijomis.

Jau daug metų UAB „Evikta“ projektuotojai dirba su kompanijos „Autodesk“ produkcija. Pradžioje jie įsisavino programas „AutoCAD“, tačiau įmonei augant, atliekamiems projektams sudėtingėjant, prisireikė ir specializuotos konstrukcijų projektavimo programinės įrangos. Tad šiuo metu įmonės projektuotojai savo darbe sėkmingai naudoja programas „Autodesk Robot Structural Analysis Professional“ (ARSA PRO), „Autodesk Structure Analysis“ ir „Revit Structure Suite“.

Norint efektyviai dirbti, būtina mokytis

UAB „Evikta“, siekdama pilnai išnaudoti turimos programinės įrangos galimybes, kreipėsi į didžiausią PĮ mokymų patirtį turinčią įmonę. „Evikta“ projektuotojai lankė „AGA-CAD“ Mokymo centro kursus, bet to, buvo nuspręsta pasisamdyti šio Mokymo centro konsultantą, kad dirbtų kartu su realiais projektais. Tokiu būdu įmonė „Evikta“ gavo dvigubą naudą: darbuotojai ir tobulinosi, ir dirbo tuo pačiu metu. Įvaldę programinę įrangą jie dirba daug efektyviau.

„Evikta“ specialistai džiaugiasi, kad su programa Autodesk Robot Structural Analysis Professional jie žymiai greičiau skaičiuoja konstrukcijas, skaičiavimus gali atlikti pagal daugelio šalių normas. Be to, bendradarbiaujant tarptautiniuose projektuose labai praverčia programos galimybė skaičiavimo ataskaitą pateikti pasirinkta kalba.

Dar vienas iš ARSA PRO pranašumų - skaičiuojant konstrukcijas galima greitai ir tiksliai gauti laikančių konstrukcijų kiekius ir kainas, kas yra labai svarbu dalyvaujant konkursuose. Juk konkuruojant būtina konstrukcijas projektuoti kiek įmanoma optimaliau, kad nereikėtų mažinti darbų įkainių.

Optimalios programos konstruktoriams

Įmonėje „Evikta“ išnaudojami visos turimos programinės įrangos privalumai. Kai konstrukcijų skaičiavimai atlikti, į darbą įjungiama kita PĮ - Revit Structure ir AutoCAD Structural Detailing -, kurią naudodami konstruktoriai paruošia darbo brėžinius greitai, kokybiškai ir be klaidų.

Šios programos turi dvipusį ryšį su analizės programa ARSA PRO. UAB „Evikta“ direktoriaus pavaduotojas Dainius Rutkauskas džiaugiasi, kad turimos projektavimo technologijos leidžia dirbti labai sparčiai.

„Šaunu, kad projektuotojas vienu klavišo paspaudimu gali nusiųsti konstrukciją į analizės programą, ten parinkti skerspjūvius, suarmuoti, paruošti skaičiavimų ataskaitas ir gauti TP lygio brėžinius. Suskaičiuotą konstrukciją taip pat paprasta nusiųsti atgal į „Revit Structure“ ar „AutoCAD Structural Detailing“, DP brėžiniams paruošti. Tai labai padeda taupyti darbo laiką ir projektus atlikti greitai, nenukrypstant nuo projekto pridavimo terminų,“ - džiaugiasi UAB „Evikta“ atstovas.

Įmonės vadovo nuomone, sprendimas projektavimui pasirinkti „Autodesk“ programinę įrangą atsipirko su kaupu. Užsakovai patenkinti naudojančios pažangias technologijas bendrovės darbu. Tą patvirtina ir neseniai įmonei „Evikta“ įteikta Raseinių rajono mero padėka už sėkmingą vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros projekto įgyvendinimą Raseinių rajono savivaldybėje.

Revit Structure

Autodesk Robot Structural Analysis Professional AutoCAD Structural Detailing
 
 
 
 

UAB „Evikta“ projektai, atlikti programomis, turinčiomis abipusį ryšį

Ačiū.

Jūsų užklausa

Mane domina:

Ar sutinkate gauti AGACAD naujienlaiškius apie CAD BIM rinkos naujoves, renginius, produktus, paslaugas bei akcijas? *
  Taip
  Ne

* - Privalomi laukeliai

Ačiū.
Knygos atsisiuntimas prasidės kelių sekundžių bėgyje.

Knygos parsisiuntimas

* - Privalomi laukeliai

Dėmesio! Spausdami ATSISIŲSTI sutinkate gauti AGACAD naujienlaiškius apie CAD BIM rinkos naujoves, įmonės paslaugas, renginius, produktų atnaujinimus ir akcijas (naujienlaiškio galima bet kada atsisakyti). Įprastai naujienlaiškį siunčiame 1-2 kartus per mėnesį.

Ačiū.

Prenumerata

Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. | Privatumo politika X