KURKIME BIM KARTU
Koja kojon su BIM startuoliais ir profesionalais,
pagal Jūsų verslo poreikius ir finansines galimybes.

Šiais metais pasirodė jau trečiasis almanacho „Skaitmeninė statyba 2017“ numeris, kuriame skaitmeninės statybos ekspertai ir vėl dalinasi BIM projektų gerąja praktika, BIM kompetencijų ugdymo patirtimi bei įžvalgomis. Šio žurnalo bendraautoriumi yra ir įmonės AGACAD vadovas Donatas Aksomitas, užsiimantis aktyvia visuomenine veikla, skirta skaitmeninės statybos diegimo iniciatyvai bei BIM progresui Lietuvoje skatinti.

D. Aksomitas yra VšĮ „Skaitmeninė statyba“ klasifikatoriaus struktūros ir kodavimo sistemos darbo grupės vadovas ir BIM mokymų lektorius, savo patirtimi besidalijantis ne tik mokymo kursų metu, bet ir rašydamas straipsnius ar skaitydamas paskaitas BIM konferencijose, vykstančiose įvairiose pasaulio šalyse.

Tarptautinis standartas, leidžiantis kalbėti viena kalba

Almanache „Skaitmeninė statyba 2017“ paskelbtame D. Aksomito straipsnyje „Tarptautinė BIM kalba ISO/IEC 81346“ aprašoma, kaip naudojami skaitmeninės statybos klasifikatoriaus kodai, kurie yra bendros tarptautinės BIM kalbos pagrindas. Kodavimo sistema reikalinga tam, kad bet kokios šalies projektuotojai vienodai suprastų BIM projekto duomenis ir galėtų jais sklandžiai keistis.

Standarte ISO/IEC 81346 naudojami lotynų abėcėlės raidžių kodai yra nekintami ir universalūs visoms pasaulio šalims, todėl BIM projekto dalyviams tereikia kodus išmokti. Suprantant kodą, kiekvienam projekto dalyviui bet kurioje šalyje tampa aišku, apie kokį elementą kalbama. Straipsnyje „Tarptautinė BIM kalba ISO/IEC 81346“ realiais pavyzdžiais parodoma, kaip koduojami ir pagal paskirtį suklasifikuojami BIM projekto komponentai ir erdvės, techninės ir funkcinės sistemos.

Visą straipsnio „Tarptautinė BIM kalba ISO/IEC 81346“ tekstą ir iliustracijas galite rasti adresu https://skaitmeninestatyba.lt/tarptautine-bim-kalba-iso-iec-81346/.

Ačiū.

Jūsų užklausa

Mane domina:

Ar sutinkate gauti AGACAD naujienlaiškius apie CAD BIM rinkos naujoves, renginius, produktus, paslaugas bei akcijas? *
  Taip
  Ne

* - Privalomi laukeliai

Ačiū.
Knygos atsisiuntimas prasidės kelių sekundžių bėgyje.

Knygos parsisiuntimas

* - Privalomi laukeliai

Dėmesio! Spausdami ATSISIŲSTI sutinkate gauti AGACAD naujienlaiškius apie CAD BIM rinkos naujoves, įmonės paslaugas, renginius, produktų atnaujinimus ir akcijas (naujienlaiškio galima bet kada atsisakyti). Įprastai naujienlaiškį siunčiame 1-2 kartus per mėnesį.

Ačiū.

Prenumerata

Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. | Privatumo politika X